Den stora utställningen

Den stora utställningen av Marie Hermanson är en välskriven roman där verklighet blandas med fantasi. Berättelsen utspelar sig 1923 då världsutställningen formar Göteborg. Vi får följa en kedja av spännande händelser utifrån några olika karaktärers perspektiv och ger en nära och verklighetstrogen upplevelse. Det känns som att jag var där.

Under sommaren 1923 ska Einstein hålla sin Nobelföreläsning i Göteborg, vilket många ser fram emot medan antisemitiska krafter har annan åsikt. Det ger att feststämning blandas med oro för vissa. Några av dessa är journalisten Ellen och polisen Nils, som vi får lära känna. Det blir mycket intressant att få följa deras framfart i en tid då Göteborg förändras.

Det är spännande med framförallt välskrivet. Trots att alla byggnader inte finns kvar, kan jag ändå orientera mig och får en god bild av världsutställningen och stämningen. För mig blev läsningen både mysig och intressant och jag har förstås googlat en del för att få veta mer, både om utställningen i Göteborg och om Einstein.

4 thoughts on “Den stora utställningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.