Saffran

Har noterat att jag uppskattar saffran allt mer. Genom åren har jag ätit alltför många torra lussebullar som är gula utan att smaka speciellt mycket. Numera tycker jag att kvaliteten visserligen varierar men att det går att få riktigt goda lussebullar. Jag gillar saftiga varianter med socker på. Russinen avstår jag gärna. Därtill älskar jag saffransskorpor. De står överst på min önskelista och min mamma bakar dem till mig. De mamma gör är inte så snygga men goda.

I år har jag upptäckt ”Saffranssemlan”. Det betyder att jag har ratat dem under de senaste 20 åren sedan jag först såg dem. I år har jag testat och tycker att de är riktigt goda, bättre än vanliga semlor. Det är något i kombinationen av saftigt saffransbröd, mandelmassa och grädde. Däremot hade de gärna fått göra om formen något, så att det blir mindre likt en semla, men jag kan nu inte få allt jag önskar.

Kanske finns det fler godsaker med saffran som jag tycker om, om jag vara testar. Minns att jag hört om Saffranspannkaka och det måste jag kolla upp. Vill ju inte gå miste om det goda i livet.

2 tankar på “Saffran

  1. Jag har insett samma sak och tycker verkligen mycket om saffran. Även jag vill ha bullarna saftiga och vi fick en ljuvlig variant i går hos äldsta fröken.Hon hade fyllt vanliga släta bullar med en rejäl klick mandelmassa så jag ser framemot reprisen på julafton. Andra omgången saffransskorpor bakade jag i dag. Det är hur enkelt som helst och nu är de klara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.