Studera juridik

En av hösten kurser är en översiktskurs i juridik. Det är väldigt roligt och intressant och jag trivs bra med att läsa ämnet. Vi gör inlämningsuppgifter varannan vecka och det går granska bra, dvs jag är inte helt felfri men jag fattar och lär mig. Min största utmaning är tiden. Jag håller på alldeles för länge med varje uppgift. Nu under hösten går det bra men i januari kommer en tenta som är på tid. Med nuvarande fart på tankeverksamheten, lär jag missa å det grövsta pga av tidsbrist.

Idag har jag ägnat mig åt ”administration”. Jag sammanställer en pärm där jag samlar sammanställningar och anteckningar. Min tanke är att använda den är jag pluggar inför tentan, med överstrykningar och anteckningar. Jag ska även kunna använda den vid tentan för att friska upp minnet, vilket är tillåtet (jag vill absolut inte fuska). Jag tror att det kan underlätta med att ha papper utskrivna, även om jag normalt sett undviker utskrifter.

Administration är ännu ett området där jag saknar en arbetsplats alla förmåner. Det är stor skillnad att sitta vid köksbordet jämfört med att ha ett välutrustat kopieringsrum. Tänker på alla gånger kollegor klagat och helst vetat att någon sekreterare ska göra jobbet åt dem. Känns som att vi är ganska bortskämda på många av dagens arbetsplatser.

4 tankar på “Studera juridik

    • Det har ju gått en del trender i om företag ska ha assistenter eller liknande (och vad man ska kalla dem). Ser inget fel i att ha olika tjänster och arbetsuppgifter, det är upp till varje företag, tänker jag. Däremot tycker jag inte om gnäll och att vissa anser sig vara för fina för vissa uppgifter.

  1. Juridik är intressant och jag avverkade 2/3 av juristlinjen innan jag valde läraryrket. Om det var rätt val? Tja… Inom skolvärlden utbildas lärarassistenter för administrationen ökar drastiskt så vårt fokus flyttas just nu från undervisningen till annat. Men det är inte en helt lätt fråga för facket har synpunkter…

    • Jag kan inte tänka mig advokatyrket. Det ser fint ut men de har ofta en usel kultur där många jobbar sig sjuka utan att det talas om det. Däremot finns en del bolagsjurister som intressanta jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.