Barnäktenskap

Hörde något om barnäktenskap på nyheterna. Har inte alls följt med i debatten och vet egentligen inte vad det handlar om och har absolut ingen åsikt. Däremot kan jag konstatera att min egen mamma var oerhört nära att tillhöra kategorin. Hon var 18 år och två veckor när hon gifte sig, gravid med min bror. Det var frivilligt och som jag fått det berättat för mig var de tvungna att skriva till kungen och be om lov. Nära på direkt efter bröllopet blev mamma inlagd på sjukhuset fram till förlossning.

Och hur har det gått? Jo, så här drygt 53 år senare så är mamma och pappa fortfarande gifta. Brorsan slapp bli oäkting och jag kom ett antal år senare.

7 tankar på “Barnäktenskap

    • Jag har absolut en hel del tankar. Jag är definitivt emot att någon måste gifta sig mot sin vilja, oavsett ålder. Det jag menar är att jag vet för lite om frågan som helhet och kan inte ge mig in i en diskussion kring olika argument eftersom jag helt saknar kunskap och fakta.

    • Som person vill jag gärna veta innan jag tar ställning och när det gäller juridik så är det inte alltid så lätt som man kanske kunde önska. Men visst finns grundläggande tankar och värderingar och har hjärtat en åsikt.

  1. Ibland har det lätt för att bli bra men dagens barnäktenskap handlar om något annat. Tur att myndighetsåldern är sänkt och att man inte behöver vara gift.

    • Jag ska absolut sätta mig in i fakta och hur situationen ser ur, så snart jag får tid. Vad jag sett hittills är det mycket av känslor och känsloargument men jag har inte grävt så djupt än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.