Det blir ingen straffmålsjurist av mig

Känns som att jag skulle kunna börja varje inlägg med ”Dagen är grå och trist.” Men så illa är det väl inte. Jag har ju lampor att tända och skulle kunna tända ljus för att göra det mysigt. Men sinnet aningen tyngd av att jag just nu läser straffrätt. Att gå igenom brottsbalken är ingen munter läsning. Därtill att göra olika övningsuppgifter där det gäller att avgöra mord, dråp och nödvärn. Nej, det här är inte min starkaste sida. Jag vill ju helst bara svara att de ska sluta med att ha ihjäl varandra. Tur att detta enbart är en pytteliten del av utbildningen.

Tog en tur till biblioteket över lunchen. Om en vecka är nästa träff i min bokcirkel. Jag har beställt en bok (alltså köpt via nätet) men den dröjer och dröjer. Däremot har biblioteket fått in alla de ex som tidigare varit utlånade. Tack biblioteket! Tyvärr blev det lite strul vid den digitaliserade lånehanteringen. Biblioteket har problem med sitt datasystem vilket framgår tydligt av webbplats och skyltar i biblioteket. Ändå ville den mindre hjälpsamme bibliotekarien hävda att det var jag som gjort fel, när jag bad om hjälp. ”Nej, herr bibliotekarie, jag är bara användare av er teknik. Det är er uppgift att se till att den fungerar. Ta, ansvar och skyll inte på andra.” Så hade jag velat säga men det sa jag förstås inte. Ids inte ta alla strider.

Ikväll är det seminarium med presentationer, så jag håller tummarna för att tekniken ska fungera. Apropå krånglade datasystem så gäller det inte bara bibblan utan även min skola. Idag kunde jag inte lämna in en uppgift eftersom lärarna missat att ”öppna” för inlämning. Jag börjar bli van vid att få lyssna till föreläsningar utan ljud. Det är alltid en glad överraskning om våra webbseminarium fungerar med både bild och ljud. Som elev får man helt enkelt lära sig att bita ihop och stå ut. Kanske inte så konstigt att vissa dagar känns grå och trista.

2 tankar på “Det blir ingen straffmålsjurist av mig

  1. Det räckte med att läsa ett par rader här för att fastna i rimmet. Kan f.ö. vara bra att ha så här i juletider. 🙂
    Dagen är grå och trist, jag blir aldrig straffmålsjurist! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.