Nattliga äventyr

I natt vaknade jag av främmande ljud. Först trodde jag att jag var på hotellet i Göteborg, sedan att jag var hemma. Pulsen rusade och hjärtat slog. Efter någon sekund kom jag på att jag var hos föräldrarna och att det var pappas rullator som skramlade. Jag tycker att dessa kroppsliga reaktioner är så häftiga. Att jag på något sätt både kan höra och reagera trots att jag sover. Att jag puls och hjärta kan reagerar långt innan jag ens hinner öppna ögonen. Kroppen är fantastisk.

Jag somnade om direkt men vaknade efter någon minut av att pappa skrek. Jag öppnade ögonen och fick taklampans starka sken rakt i ögonen och undrade vad som stod på.  Många tankar hinner passera i mitt trötta huvud. ”Du måste vakta mig, du måste vakta mig”, ropade pappa. Det visade sig att det var problem med värmepannan och han behövde gå ner i källaren. Eftersom han fallit mycket illa i källaren ett flertal gånger, vill han inte vara där ensam. Samma procedur upprepades några timmar senare.

Jag är inte riktigt van vid att bli väckt på detta abrupta sätt, tre gånger samma natt. Min pappa kan vara något av en ”Drama Queen” och när han själv blir rädd och stressad, blir varje situation lätt förstorad. Det kan blir riktiga äventyr, även på nätterna. Allt gick bra denna gång och det känns riktigt skönt att få sova i min egen säng i natt, förhoppningsvis helt utan skrämande ljud och andra äventyr.

2 tankar på “Nattliga äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.