Behöver jag en teve?

Första gången i livet har frågan dykt upp i mitt huvud. En teve har alltid varit en självklarhet. Dock, när min förra teve gick sönder var jag utan teve i två månader och det gick förstås alldeles utmärkt. Nu har jag varit utan tv-bild en tid. Bilden försvann, kom tillbaka men nu har den försvunnit igen. Ljudet är kvar! Behöver jag verkligen en teve?

I min självrannsakan kan jag konstatera att jag saknar nyheterna. De program som jag verkligen vill se, kan jag se via datorn på Svt play och TV4 play. Tanken slog mig idag. Är det kanske smartare att köpa en bra dator med stor skärm?

Jag har ofta teven på som bakgrundsljud. Nu tänker jag att en bra musikanläggning vore bättre.

Måste nog smälta det här. Vad är mina egentliga behov? Vad är gammal vana?

Annons

5 tankar på “Behöver jag en teve?

  1. Pingback: Att tänka långsamt | På Gång

  2. Jag ser lite på tv. Följer inga serier eller så men är jag själv hemma har jag alltid tv eller radio på. Jag har fått lite mer rutin på att se några intressanta dokumentärer eller film på tex play via datorn så tänker att jag nog också skulle klara mig bra utan. Har ganska många kanaler men sällan något bra att se.

    • Tänker att det värsta som kan hända är att jag behöver skaffa en teve senare. Svårare är det ju inte. Jag saknar nyheterna. Jag märker att jag inte hänger med lika bra när jag inser ser nyhetssändningar på tv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.