Mellan himmel och hav

Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson är en välskriven berättelse om en familj och relationerna mellan tre generationers kvinnor. Det finns många hemligheter, sår och skavande minnen och handlingar. Största delen av romanen utspelar sig i Kivik på Österlen och det är en berättelse som är nära naturen.

En mor som vuxit upp utan sin egen mamma har även förlorat kontakten med sin dotter – det finns i upptakten till denna historia. Ett arv av ett stort hus, och en begravning gör att mor och dotter möts, vilket sätter igång en hel del. Det finns mycket att reda ut.

Jag uppskattar Anna Fredriksson sätt att skriva och här tycker jag att hon fångar komplexiteten hos om människor väl. Hon visar hur mycket vi tror oss veta om andra och dömer därefter, trots att vi inte vet allt. Hon visar hur svårt det kan vara att förlåta men även hur lätt det kan vara när man väl gör det. Jag blev berörd och hade svårt att lägga ifrån mig boken. Att den utspelas på Österlen, handlar om att förverkliga det man faktiskt vill göra – ja, det passar ju mig helt perfekt. Ännu bättre är att det tydligen ska komma få delar till, som fortsättning på denna historia. Det ser jag fram emot.

3 tankar på “Mellan himmel och hav

  1. Pingback: Vägen till Äppelriket | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.