De nya dödssynderna

Stefan Einhorn har skrivit boken ”De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem”. Det är en både lärorik och reflekterande bok om mindre goda egenskaper hos oss människor. Det är intressant, väcker tankar och även en del självrannsakan.

Det är ett mjukt ämne, som tas om hand på ett faktabaserat och vetenskapligt sätt samtidigt som Einhorns personliga ödmjukhet och humor genomsyrar texten. Det är finns mycket bakgrundsinformation, även om studierna som ligger till grund för slutsatser och det är ett genuint resonerande kring egenskaper och en även den hel del om etik. Det är ett svårt ämne som här beskrivs på ett lättläst sätt.

Det var en slump att jag drog ut boken ur hyllan igår när jag var på biblioteket i jakt på en helt annan bok. Jag började läsa direkt och idag kunde jag inte sluta läsa förrän sista sidan var klar. Jag har förfärats och inspirerats. Och jag är mycket nyfiken på att läsa andra böcker av Einhorn. Det hoppas jag även att fler gör, då Einhorn väljer mycket viktiga teman att reflektera kring.

7 tankar på “De nya dödssynderna

    • När jag tänker efter, så har jag ju sett massor av intervjuer med honom och tänkt att jag borde läsa någon annan gång. Nu är jag glad att jag tog chansen.

  1. Ja, Stefan Einhorn tillhör verkligen en av de få med en ödmjuk inställning till livet, och som dessutom har egenskapen att kunna uttrycka den. Jag läste Konsten att vara snäll, som jag tyckte lyfte fram godheten vi borde visa (och att den lönar sig för oss). Den här verkar hantera det motsatta, men jag gissar på att Stefan är konstruktiv i hanteringen av det. Tack för tipset!

    • Det är skönt att få läsa saklig, konstruktiva texter som framförs på ett sansat sätt. Jag har ännu inte läst ”Konsten att vara snäll” men ska förstås ta mig an boken. Tack för tips.

  2. Pingback: Konsten att fördärva sitt liv – eller inte | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.