Förmiddagstankar

Sitter med förmiddagskaffet och känner hur livet sakta börjar porla i mig igen. Veckan har varit intensiv. Har suttit och pluggat till både kl. två och tre på nätterna. Igår var det deadline för tre ganska stora examinationsuppgifter varav två var grupparbeten. Ett arbete höll på in i det sista. Jag var så fasligt trött när vi äntligen kunde lämna in vid 23-tiden.

Det var skönt med sovmorgon i morse. Känner mig lite seg att komma igång. Har dock en deadline idag för ett mindre arbete och ytterligare en deadline på söndag. Jag tänker att om jag gör allt idag, kan jag vara ledig i helgen. Det ska ju bli fint väder så det vill jag ta vara på. Jag vill andas.

Eftersom jag läser extrakurser (jag läser 45p istället för 30p) så visste jag redan i somras att hösten skulle blir tuff. Nu inser jag att det kanske blev lite väl mycket. Dels eftersom det är högre nivåer och krav än tidigare, dels eftersom en kurs kräver betydligt mer än vad som är rimligt för den poängnivån. Sedan får jag väl erkänna att jag inte är ung längre. Att jobba dygnet runt är inget som jag strävar efter eller ens önskar göra.

Tänker att jag ska hålla ut hela terminen. För att orka behöver jag komma igång med simningen igen, eller annan träning. Jag ska även boka in några kortare resor i Sverige. Även om jag måste ha med mig böckerna så är det ändå skönt att få komma bort, att få se något annat att få äta en god hotellfrukost. Det är nog bäst att jag börjar boka direkt.

Annons

4 tankar på “Förmiddagstankar

  1. Skönt med lite miljöombyte även om böckerna behöver följa med på resan. Jag minns vilken lättnad det var när man betade av sak efter sak.

    Trevlig fredag!

  2. Har du hållit liv i promenaderna? Du verkade vara ute väldigt mycket i somras ju! Jag pluggar en 15 poängare kvällstid på halvfart i kombination med mitt heltidsarbete som lärare. Det är mkt ibland men är så kul så det går ändå. När jag gick lärarutbildningen läste jag den på distans samtidigt som jag jobbade heltid på förskola/i förskoleklass. Det gick det med. Man kan mer än man tror, hoppas du finner energi för att orka terminen ut!

    • Nej, tyvärr så hinner jag inte alls vara ute lika mycket nu och hinner sällan med mina promenader. Jag behöver dem och saknar dem. Jag har också jobbat och pluggat samtidigt och det har gått bra. Och det första två åren av utbildningen har jag varit understimulerad och behövt fylla på med massor av andra kurser och engagemang för att stå ut. Men så är det inte denna termin. Kunde aldrig ana att det är så stor skillnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.