Dagarna går

Igår satt jag hemma och pluggade hela dagen. Sakta men säkert tar jag mig igenom böcker och uppgifter. Jag fick ett skönt avbrott med en mycket rolig bokcirkeldiskussion. Vi diskuterade ”Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt” och det var mycket delade meningar om boken. Jag tycker att det är intressant att höra hur andra upplevt och tolkat boken. Däremot tycker jag inte om när andra försöker debattera för att deras upplevelse är den rätta. Jag tycker att det säger mer om personen som debatterar än själva boken. Tyvärr fick jag avbryta tidigare eftersom jag hade ännu ett skolarbete med gruppmöte att göra på kvällen. Mötet blev effektiv och det är jag glad för.

Däremot är jag inte glad för mitt eget beteende. När klockan var tio, tänkte jag avbryta för dagen och läsa en roman. Men en stund senare kommer jag på mig själv med att fortsätta plugga. Jag behöver lite vila och borde veta bättre.

Idag var jag uppe tidigt och har varvat pluggande med att baka äppelpajer. Jag har snart en mycket välfylld frys och undrar när jag ska äta alla dessa pajer. Eftersom jag ville vara generös mot mig själv, har jag även gjort en extra fin att äta idag. Borde förstås inte unna mig, men det är för svårt att motstå. Dessutom behöver jag energi till kvällens skol-grupparbete. De tar liksom aldrig slut.

2 tankar på “Dagarna går

  1. Så tråkigt när någon försöker övertyga om att en viss inställning till en bok är rätt. Självklart finns det inget rätt eller fel utan allt handlar om personliga upplevelser av läsningen. Det är just olika uppfattningar som berikar diskussionerna men jag förstår inte varför någon behöver ha rätt… Så gott med paj!

    • Äppelpajen blev oväntat bra denna dag!
      När jag blir som tröttast på de som vill hade att deras läsupplevelse är den rätta, försöker jag tänka att det handlar om engagemang. Fortfarande trist men jag försöker själv att vara ett gott föredöme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.