Effektivitet och belöning

Tisdagen blev en effektiv dag. Jag var uppe tidigt, tog promenad till biblioteket och satt där och pluggade. När orken tröt, promenerade jag hem igen för en sen lunch. Det så ljuvligt att få komma ut lite, även om det inte är några längre vandringar.

En fördel med biblioteket är att man ser andra samtidigt som man kan koncentrera sig utan att annat stör. Jag får mycket gjort när jag sitter i många timmar utan paus. Nackdelen är att det är tungt att bära dit alla böcker som jag behöver ha med mig. Det finns inte heller mat eller fika, så om man vill ta en paus, måste man packa ihop allt och gå iväg. När jag behöver gå på toa brukar jag be någon vakta mina grejer.

När jag passerade igenom ett köpcentrum, såg jag äppelsemlor. Nja, det känns tveksamt. Jag är emot förbud, jag kan själv ta ansvar och låta bli att köpa men jag önskar ändå att vi kan få ha några traditioner kvar utan att förändra och förstöra dem. Visst, det är inte superviktigt men det är mysigt att ha något att se fram emot.

Efter min lunch/middag, fortsatte jag att plugga hela kvällen. Även om det blir långa dagar, så är det skönt att plugga utan stress. Det ska jag fortsätta med idag. Som belöning ska jag frigöra tid att gå på min bokcirkelträff ikväll. På ett annat bibliotek! Det ser jag fram emot.

 

5 tankar på “Effektivitet och belöning

  1. Själv trivdes jag inte med att plugga på biblioteket utan ville sitta hemma. Kunna ta en kopp te när jag kände för det och så…

    Äppelsemlor känns lite onödiga om man frågar mig!

    • Det var ingen kö till äppelsemlorna. Det flesta tycks ha gott om äpplen ändå och semlor lockar inte riktigt i oktober. Men visst, jag såg någon som satt och smaskade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.