Böcker och lästid

När jag passerade igenom en butik häromdagen, stannade benen automatisk vid ett stort bord med böcker. Vackra, lockande omslag förförde för mina ögon. Det fanns romaner, biografier och deckare som frestade. Stod där och smekte en och annan bokrygg. Attraktionen var bedövande.

Det är dock inte fler böcker jag behöver. Det jag drömmer om är att få mer tid att läsa böcker. Många böcker finns redan i mitt hem, ännu fler på biblioteket. Tyvärr går ju lästid inte att köpa, åtminstone inte i butik.

Marknadskrafterna är mäktiga. Kanske är det lika mycket drömmen om lästiden, som själva boken som man försöker köpa, när man investerar i bokhögar för kommande läsning. Drömmen har ju också ett värde. För mig blev det inte köp. Drömmen om tid finns kvar.

4 tankar på “Böcker och lästid

  1. Men visst känns det frestande när böckerna ligger uppdukade på ett så tilltalande sätt! Dock har jag bestämt mig för att inte köpa speciellt många nya utan jag håller mig till bibliotekets utmärkta utbud och service. Men visst hade jag gärna haft mer tid till läsning.

  2. Mer tid för läsning och fler böcker att läsa önskar jag mig. Jag köper ofta en bok eller en hög med böcker att läsa. Av olika skäl har jag haft svårt tidigare att ta mig till bibliotek för att låna. Kanske blir det ändring nu när vi bor så nära stadsbiblioteket.
    Somliga köper kläder och smink, jag köper böcker och viner och avnjuter båda närhelst tillfälle ges. Men jag glömmer inte den tid som var när jag inte kunde göra det.
    Riktigt fina bokaffärer såg vi i London förra året. Frestelsen blev mycket stor och resväskorna var tunga på hemvägen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.