Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt är en feelgoodroman av Gail Honeyman. Den handlar om en lite speciell person som lever ett stillsamt, ickeglamouröst liv med tydlig vanor. Så inträffar en händelse, eller kanske flera, som sätter fart på många förändringar. Boken är populär och jag har fått den rekommenderad från flera olika håll.

Tyvärr tillhör jag inte de som hyllar boken. Den är helt okey men inte i topp bland årets läsupplevelser. Boken har en ganska speciell huvudperson men i övrigt upplever jag att stilen och sättet att skriva liknar många andra i genren. Jag upplever även att huvudpersonen blir lite för komplex där egenskaper och beteenden bitvis blir motsägande. Berättelsen är skriven i jag-form, vilket innebär att allt berättas utifrån hennes perspektiv. Jag hade behövt en ytterligare berättarröst för att få ett kompletterande perspektiv på händelser och skeenden.

Boken är på 411 sidor och jag gillade de sista 100 sidorna bäst. Det finns en värme i berättelsen som jag gillade och det är inte alls så att jag tycker att den är dåligt. Däremot levde den inte upp till mina mycket höga förväntningar.

Annons

5 tankar på “Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt

  1. Pingback: Dagarna går | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.