Sakta men säkert framåt

Från tisdag morgon till torsdag lunch satt jag nästa dygnet runt och kämpade med en uppgift. Jag hann knapp byta om från pyjamasbyxor utan satt med böcker och dator i knäet mest hela tiden. När jag äntligen lämnade in, så var det dags för nästa uppgift. Idag bestämde jag mig för att bryta den dåliga vana och gå till biblioteket. Det finns något gott i att klä upp sig, komma ut och få se annat än de egna väggarna.

Eftersom jag behövde fokusera för att få klart en uppgift, så laddade jag med vatten, kaffe, bulle, wrap och en liten påse smågodis. Inget skulle få avbryta mitt fokus. Så där satt jag, på bibblan, och var helt koncentrerad från klockan ett till klockan sju, utan paus. Ja, det fungerar.

När jag kom hem igen, har jag läst igenom mitt arbete några gånger och gjort alla nödvändiga justeringar. Så nu är det inskickat. Med 2½ timmes marginal till deadline! Med tanke på hur instabilt datasystemen på skolan dessa veckor, så ville jag ha viss marginal.

Nu återstår bara att fundera över om jag ska ge mig själv en ledig kväll eller ta mig an nästa uppgift. Ska jag äta upp mitt smågodis som jag inte åt på bibblan? Ja, livet har många val.

Annons

4 tankar på “Sakta men säkert framåt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.