Gravar och annan vård

Söndagsmorgonen inleddes med att känna av kroppen och konstaterar att den kändes matt men tillräckligt redo för att åka till mina föräldrar. Det är ganska skruttiga och jag vill inte utsätta dem för risker men matförgiftning är ju inte smittsamt. Det var riktigt fint att köra de 20 milen med solsken i blick och en bra ljudbok i bilstereon.

Huvudskälet till min resa var gravvård. Jag har fyra gravar, på fyra olika kyrkogårdar, att ta hand om. Därtill brukar jag besöka två till men det hanns inte med denna gång. Min mamma är tillräckligt pigg för att följa med och hon gillar att välja blommor mm. Jag stannade en natt och idag har vi varit ute och handlat lite. Min pappa är inte lika pigg men han blir i alla fall lite piggare när jag är där. Tyvärr hade jag bråttom hem igen eftersom ett möte med grupparbetsgruppen väntade under kvällen. Skolan styr mitt liv.

Till min stora lycka fick jag även plocka äpplen. Föräldrarnas träd dignade av frukt. Det var bara att välja. Jag har aldrig varit med om något likande. Så gott. Jag har gjort en viss utrensning av frysen för att få plats med många äppelpajer. De kommer att förgylla min vinter.

Resan innebär att jag inte hängt med i vad som hänt i riksdagen idag. Det får jag ta igen någon annan dag. För ikväll tycker jag att jag är värd att få läsa lite i en roman. Min normala ”roman-tid” är mellan 23.00-24.00 och nu har jag redan bloggat bort 20 minuter. Jag som påstår att jag är bra på att prioritera.

5 tankar på “Gravar och annan vård

  1. Å vad jag saknar mina föräldrar när jag läser ditt inlägg! Skruttiga, äpplen, pappa som blir gladare när dottern kommer på besök… Det är liksom sånt jag aldrig får uppleva mer. Jag hade 30 mil till mina föräldrar och det satte stopp för spontanbesök.

  2. Matförgiftning smittar ju inte men med tanke på avståndet så gäller det att vara i form att kunna köra sträckan. Tyvärr har jag inte mina föräldrar i livet men det är som det är. Kyrkogården har jag i alla fall besökt och höstblommor är på plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.