Valdag

Så kom då äntligen dagen som jag sett fram emot, sista dagen för att rösta. Jag har rätt att rösta i valet till Riksdagen, landstinget och kommunfullmäktige, något som jag ser som en fin rättighet och även medborglig skyldighet.

Promenaden till vallokalen tog bara ca 2 minuter. När jag kom var det ingen kö utomhus, däremot inne i lokalen. Det var trångt och det var valsedelbordet som var den trånga sektorn. Många tog mycket god tid på sig. Dessutom var det ont om valsedlar och partirepresentanter hade svårt att nå fram för att fylla på. Det var betydligt mer rörigt än det brukar vara. Det gjorde att det tog 20 minuter att komma fram till valurnan. När jag kom ut hade kön växt sig lång, ca 4 gånger så lång som när jag kom. Det här blir något att lära av till nästa gång. Det är ju ganska enkla åtgärder.

Stämningen var god i kön, vi fick ju gott om tid att prata med varandra. Det var dock några pensionärer som har svårt att komma fram med rullatorer i trängseln och som inte orkade vänta så länge. Jag tror dock på ett högt valdeltagande och det ser jag som mycket positivt.

 

2 tankar på “Valdag

  1. Vi var och röstade i förmiddags och kön var längre än vanligt och dessutom så tog det tid. Nytt för i år var att valsedlarna låg inne i vallokalen så man kunde inte förbereda sig och plocka på sig dem före. Tror att det var det som ställde till det. Men nu är det gjort och bara att vänta på resultatet. Tror att det bör komma ganska så snabbt för det gjorde det förra gången.

    • Jag hoppas på resultat i kväll men är lite nervös för ett så jämt resultat att vi behöver vänta in utlandsröster och onsdagens räkning. Tänker särskilt om något parti ligger nära 4%. Det blir en spännande kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.