Besviken på girighet

Ibland blir jag så besviken på människor. Idag är en sådan dag. Min pappas farbror dog i somras, 92 år gammal. Det var förstås väntat. Han var farmors lillebror och vi hade ingen närmare relation. Min farmor dog 1992 så sedan dess har kontakten trappat av.

Nu har i alla fall frun till min pappas farbror, en dam på 90 år, hört av sig och berättat att dottern, som inte är gemensam, har tömt hans sparkonto och dessutom ansökt om skilsmässa. Tydligen kräver hon även halva lägenheten. Eftersom min pappas farbror var dement det senaste året, så är det knappast ett genomtänkt beslut från hans sida och ingen annan, inkl vänner och hans gode man, har hört något om en vilja att tömma kontot eller skilsmässa. Lägenheten var fruns redan långt innan de gifte sig. Det har varit lyckligt gifta i mer är 40 år. Hans fru är rejält chockad mitt i sin sorg.

Hur kan man behandla en gammal kvinna på detta sätt? Visst fattar jag att det finns några slantar att värna men att lura till sig något man inte har rätt till känns inte ok. Att oroa en gammal dam, kanske tvinga henne att flytta, känner knappast etiskt rätt. Visst kan man undrar varför de inte reglerade allt tydligt i testament men jag kan inte se att det rättfärdigar detta beteende.

Dottern, är bara något år äldre än mig, och jag har funderat på att ta kontakt. Det funderar jag inte på längre. Jag blir så otroligt beklämd över girigt agerande.

Annons

8 tankar på “Besviken på girighet

  1. Det är förfärligt. Kan bara hoppas på karma. Själv har jag drabbats på samma sätt genom att jag inte har kontakt med min bror längre. Det var viktigare för honom med saker än kontakt med sitt enda syskon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.