Medalj

Har ni fått medalj idag? Kanske är det så att ni är mer värda en medalj, än den jag tog emot dag. Jag fick min när jag gick i mål i Tjejmilen.

Väl medveten om min dåliga form, var jag tveksam till att delta. Träningen har inte blivit av som planterat och alltför ofta ersatts med simning. Å andra sidan: avgiften är betald, nummerlappen hämtad och det är ju trevligt att ta sig runt på Djurgården i Stockholm. Jag åkte dit, och när jag väl var där satte jag på mig nummerlappen och bestämde mig för att delta.

Jag deltog i en klass utan tidtagning. Man kan springa eller gå, t.o.m. stavar och barnvagnar är tillåtna. Jag vill inte ha min tid på webben så för mig är det ett givet alternativ. Men att starta i sista gruppen är trist. Det var god stämning och lagom svalt i luften, vilket är finfina förutsättningar.

Mitt lopp blev en blandning mellan powerwalk och jogging. Benen var pigga men jag är långsam och kondisen håller inte hela milen för jogg. Det positiva är att det ändå gick lite bättre än väntat. Det blev årsbästa tid på 5 km, både på det första respektive sista 5 km. Jag hade befarat en hemsk sluttid men gick mål med många minuters marginal till den befarande hemsktiden. Men nöjd är jag inte. Jag är väldigt arg på mig själv.

När jag anmälde mig någon gång i våras, var jag igång med träningen. Allt gick bra. Men så kom verkligheten med sjukdomar, tentor, stress och senare sommarhettan som satte käppar i hjulen. Det är klart att man kan skylla på yttre förutsättning men innerst inne vet jag ju att det handlar om mina egna val. Om jag hade ansträngt mig mer, om jag kämpat lite mer och varit lite hårdare mot mig själv – så hade dagens resultat varit bättre. Jag kan bättre men det kräver också mycket av mig. Nu ska jag vila ordentligt innan jag fattar beslut om hur träningen ska fortsätta. Kanske kan hänga upp medaljen som en påminnelse om att jag behöver kämpa mer?

Annons

1 tanke på “Medalj

  1. Pingback: Ingen belöning. Än. | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.