Promenad i sommarregn

Ikväll fick jag jobba hårt med motivationen för att komma ut på en kvällspromenad. Förutom motionen, behöver jag testgå ett par nya brallor och en ny sorts strumpor. De är aspiranter både för jogging och vandring. När det gäller kortare sträckor är det egentligen inte superviktigt men under flerdagsvandringar är fungerande utrustning och sköna kläder avgörande. Minst skav kan bli outhärdligt efter några timmar.

När jag kom ut insåg jag att det regnade. Jag hade visserligen inte regnkläder men åtminstone en långärmad tröja. Det var ljuvligt skönt, inte alls kallt. Jag har längtar efter stilla sommarregn och nu äntligen kom det. Under vägen fanns det även några vattenpölar som jag kunde stampa med foten i. Jag kände hur lyckan spirade i mig.

Hemma igen fick jag hänga upp alla kläder på tork. Jag minns knappt känslan, det var så länge sedan, första gången denna sommar. Ljuvligt härligt! Brallorna får godkänt för promenad och jogging men inte vandring. Det känns bra att veta. Så glad att jag hittade motivation och gick ut i kväll. Nu mår jag bra!

4 tankar på “Promenad i sommarregn

  1. Jag behöver nya byxor till vandring till nästa sommar. Finns liksom gränser för hur många år man kan slita på ett och samma par.
    13 grader här. Skönt med regn men 13 grader är jag inte riktigt redo för än…

    • Jag köpte ett par nya vandringsbrallor i juni som är oanvända. De är alldeles för varma. Jag behöver något tunnare men vandrar oftast i shorts (sommartid). Jag tycker att det är skönt med vanligt sommarväder.

  2. Det är verkligen viktigt med rätt kläder när man ska vandra långt. Just strumpor ska dessutom sitta bra för att inte ge eventuella skav vilket är viktigt även kring andra idrotter. Även här regnade det så smått under vår kvällspromenad men det var inget som störde.

    • Jag har egentligen bra kläder för olika typer av vandringar. Men jag vill hela tiden ha bättre, för långvandringar. Kan jag få ner vikten, så är det toppen, då jag vill bära så lite som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.