Kraftfull vind

Det har blåst en del, även i min del av Sverige. Jag har själv inte upplevt vinden som så hård men det måste bero på att jag varit på skyddade platser. När jag kom hem häromdagen, såg hela balkongen vindpinad ut. Mina saker står hyfsats stabilt men man kunde tydligt se hur mycket skräp som flyger runt i luften: jord, löv, grenar, insekter mm som låg över hela balkongen.

I fredags, när jag kom hem från Gävle, upptäckte jag att någon sågat ner stora dela av trädet som står utanför mitt köksfönster. Min granne berättade att en stor gren gått av och detta föranlett att flera grenar behövs sågas ner. Jag har varken hört knaket eller sett det skadade trädet, vilket jag skäms lite för. Kanske att det hände när jag var borta eller så måste jag ha varit i annan del av lägenheten. Ingen blev skadat och halva trädet får stå kvar, vilket jag är glad för.

Naturen är mäktigt och vinden kan vara riktigt kraftfull. Det bör man ha respekt för.

2 tankar på “Kraftfull vind

  1. Här har blåst rejält också så i förrgår hade kommunen satt upp varningsskyltar för fallande grenar. Det indikerar att en del äldre träd i stadsparken behöver ses över…

    • Under kvällens promenad såg jag ett antal nedsågade träd i parkerna i min kommun. Det såg inte så friska ut på insidan, så det var antagligen hög tid. Vi hade dock en vinterstorm för några år sedan som rensade ut en mängd träd. Men det känns ju tryggare om kommunen jobbar förebyggande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.