Sport och ljud

Mitt intresse för sport är mycket lågt. Däremot har jag ofta på tv:n som bakgrundsljud och ibland fastnar jag framför vissa sportevenemang. Vilka sporter jag fastnar för beror dels på intressen men främst beroende av inramningen. Vissa sporter går bort helt pga bakgrundsljud.

Trav är jag totalt ointresserad av men kan ändå se vissa program eftersom det händer så mycket annat skoj i programmet. Det är märkligt, men på något sätt känner jag mig inbjuden till kalaset. Fotboll är tvärt om. Dels är det ofta ett tjutande och ylande bakgrundsljud som gör mig vansinnig. Under fotbolls-VM var dessutom flera kommentatorer väldigt trista. De sa knappt något, förklarade inte för oss som inte är insatt. Jättetrist.

Den här veckan kollar jag en del på Sim-EM och Friidrotts-EM. Simningen intresserar mig men jag de går ju knappt att ha ljudet på. Det är som högintensiva visselpipor som skär igenom allt. Friidrotts-EM är mycket bättre. Det är trevligt och med bra kommentatorer som ger en varm inramning.

Jag har varit lite tveksam till hur mycket sportevenemang ska anpassas för tv-tider. Men vissa ljud behöver nog åtgärdas. Om det förvärras kommer det bli olidligt att lyssna till. Tycker jag.

2 tankar på “Sport och ljud

  1. Det är väldigt ofta höga ljud i samband med idrott. Våra idrottsdagar med innebandy eller volleyboll kräver hörselskydd om man ska orka stå där hela dagen. Oj, så trött man blir i huvudet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.