Handpåläggning

Handpåläggning – två berättelser av Alan Bennett är en speciell läsupplevelse. Den lilla boken består av två helt oberoende berättelser som är skrivna med en stor portion humor. Men lite obekvämt kan det stundom bli.

Den ena berättelsen handlar om en begravning. I kyrkan finns många kändisar som alla på ett eller annat sätt känt den avlidne. Men snart står det klart att de har lite olika bild av vem person var och det råder viss oklarhet i vad han dött av. Allt betraktas av en utomstående person som kritiskt observerar skeenden.

En andra berättelsen handlar om ett par som kommer hem ifrån ett operabesök och finner lägenheten tom. Helt tömd. Allt är bort t.o.m fasta telefoner, toalettborsten och toalettpapper. Vi får en inblick i hur de hanterar den mycket ovanliga situationen och vad som kan komma ur en situation då allt man har är kläderna man har på sig.

Det var en väldigt annorlunda och rolig läsning. Det är välskrivet och det absurda känns sannolikt. Det är ett bra språk och helt oförutsägbart.

För den som vill diskutera boken finns chansen på Dramaten i Stockholm i september. Dramaten har en bokcirkel där en skådespelar valt en bok, och kommer att läsa ur boken och dramaturger från Dramaten kommer att hålla i samtalet. Det är Andreas T Olsson som valt boken.

1 tanke på “Handpåläggning

  1. Pingback: The lady in the van – två berättelser | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.