Galen värld

Ibland skräms jag av hur världen ser ut. Ibland är den skrämmande världen i min nära omgivning.

I förra veckan blev ett par bestulna på sin bil. Det blev stoppade, hotade med skjutvapen och fick lämna ifrån sig bilnycklarna. Det hände när de var på väg ifrån en idrottsplats/motionsområde. Igår hände något liknande men då i ett villaområde. Ett kvinna blev hotad och bestulen på värdesaker och sin bil. Det här är ytterst grova brott som skett i min kommun.

Igår kväll när jag var ute och körde på kvällen mötte jag många, främst kvinnor, som tog sin motionsrunda. Det är ju en strålande idé, tänkte jag med tanke på att det är aningen svalare kvällstid. Idag läste jag att en kvinna blivit hotad och försök till våldtäckt skett. Den beundransvärda kvinnan hade lyckas skrämma iväg gärningsmannen, tack och lov.

Samtidigt som jag skriver detta, läser jag om hur någon försöker lura äldre genom att låtsas vara från vårdcentralen. Det påminner mig om att mina egna gamla föräldrar får en del falska fakturor nu under sommartid.

Den här listan kan göras lång. Jag tänker även på grabben blev dödad av en hund. Som jag förstått det var pojken placerad i någon form av familjehem. Jag vågar inte tänka på, absolut inte spekulera i vad som förgått händelsen.

Det här bekymrar mig. Min upplevelse är att brotten blir grövre och kommer allt närmre. Den här utvecklingen vill jag inte ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.