Bäst på omplanering

Jag är bra på planeringen och jag är minst lika bra på att planera om. Det är viktigt, tycker jag. Idag har jag beslutat att ge upp mina planer på vandring i närområdet under de närmaste veckorna. Vädret är orsaken. Jag klarar inte värmen. Dessutom gillar jag ju vandringen bäst när det är svalare, gärna vår och höst. För mig ger det ingen njutning att vandra nu. Det tog ett tag innan jag insåg att jag behöver möblera om i planeringen och skjuta vandringen på framtiden. Men nu är beslutet taget och det känns toppen.

Sitter på min balkong och läser. Det är svalt på förmiddagen och den tiden vill jag ta vara på. Nästa plan för dagen är gymmet och simhallen. Där får kroppen sin träning utan att påverkas av värmen. Sedan ska jag till någon trevlig strand. Jag har faktiskt inte badad än eller varit vid någon sjö. Jag tänker att jag ska ta med böcker, både att läsa och skrivbok att skriva i. Och saft. Jag ser fram emot att få en strand-dag, en sådan där sommardag som man läser om.

Men än är det svalt på balkongen och perfekt för bok och kaffe. Det här är att ta vara på livets goda stunder.

4 tankar på “Bäst på omplanering

 1. Det lät som en väldigt bra omplanering med tanke på vädret. Vandringar i all ära men det får inte vara för varmt. Jag tog en tidig morgonrunda med Miss E. Trots att vi bara gick 3 km hängde tungan som en slips på henne i värmen så det var bara att styra stegen hemåt igen.

  Ha en härlig sommardag!

  • Tack! Önskar dig detsamma. Visst är det bra att röra på sig men värmen är kraftfull och tar på krafterna. Det ska man ha respekt för.

 2. Det är bra med planer som man kan omplanera. Å jag tycker det är klokt att skjuta på vandringarna nu. Det är för varmt och det är inte helt ofarligt att vara ute nu.
  Just nu har jag runt 30 grader här hemma. Jag sitter inne, har dragit för persienner och gardiner så jag får svalt inne. Jag orkar inte ens ta mig ner till badet idag.
  Hoppas du kommer till badet!

  • Jag är fortfarande på väg till stranden. Körde intervall träning på löpband idag (kan inte jogga 5 km, än) och sedan simning i bassäng. Nu måste jag fylla på med vatten i kroppen innan jag vågar mig ut. Balkonger erbjuder brännande sol och 37 grader, så jag sitter också inomhus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.