Tre män i en båt

Tre män i en båt av Jerome K. Jerome är en roman om en dråplig båtresa på Themsen. Det är en titel jag hört mycket om, men aldrig vetat så mycket om, därav hamnade den på min bildningslista och i mitt projekt 50 innan 50.

Det är tre ganska omständliga män som ger sig ut på en resan. Under en del av läsningen undrar man om de ens ska komma iväg med sin enorma packning. Sedan kan man undra hur de ska klara hela resan. Det är kul, lite torr humor åtminstone att läsa. Däremot är jag tacksam att jag inte var med på själva resan. Förutom männen, finns även en hund med på resan.

Omständligheten in männens beteende visar sig även i att berättelsen seglar ut i många små anekdoter och skrönor. Eftersom det är skrivet i jag-form, blir det personlig men å andra sidan blir det inte riktigt nära. Berättelsen är även en reseskildring där byar och sevärdheter beskrivs ordentligt.

Jag är glad att jag valde att läsa denna bok.

 

2 tankar på “Tre män i en båt

  1. Den har jag läst och jag minns att jag tyckte den var en smula speciell men samtidigt trevlig läsning. Men det var många år sedan så jag minns bara huvuddragen.

    • Ingen bok som går till hjärtat, tycker jag även om det är kul för stunden. Lite förvånad över att den finns med på flera listor över bästa böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.