Solskenspromenad

Har precis varit ute på en promenad. Det går så där. Det är varmt och nästan vindstilla och min kropp har svårt att hantera värmen. Jag mår inte riktigt bra i hettan. Det här ställer till det för mig, särskilt inför planeringen av nästa veckas vandring.

Väderprognosen tyder på att det kommer att bli varmt, varmare än i dag. Det betyder att jag behöver ha med mig mycket vatten. Det finns inga säkra vattenkällor längs leden men jag förutsätter att man passerar något hus eller liknande där man kan be om vatten. Men hur mycket måste jag ha med mig? Hur mycket orkar jag bära?

Å andra sidan tycks jag inte behöva så mycket ombyte dvs minimalt med varma kläder och regnkläder. Jag kan även lägga bort stormkök. Det är så gräsligt torrt i marken att brandrisken ska respekteras fullt ut. Måste fundera över mat. Måste även fundera över vad jag ska ha på fötterna. Jag har planerat för kängor men anar att låga kängor eller jympadojor passar bättre. Inte lätt att veta när man inte har gått i området tidigare.

Det är inte bara jag som har svårt att klara av värmen. Idag passerar jag runt och igenom en park och vissa gräsmattor är numera jordplaner. Många träd är gula och ser törstiga ut.

Om jag ska vara helt ärligt vet jag inte om jag kommer att fixa att vandra i värmen. Kanske att det kommer att bli beroende på hur mycket jag kan gå i skugga, om det kommer några svalkande vindar och hur temperaturen är på morgnar och kvällar. Det här är en del av tjusningen med vandring. Till viss del kan jag vara förberedd men mycket ligger helt utanför min kontroll. Jag kan inte påverka förutsättningarna men däremot lära mig att hantera situationer som jag ställs inför. Det blir en bra utmaning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.