Vecko-mätt på politik

Almedalsveckan fortsätter och just nu känner jag att den är lång. Jag har följt en hel del via både tv och andra media och börjar bli mätt på politik för den här veckan. Nu har jag hört många av argumenten kring de mest aktuella frågorna.

Jag slås av hur många som försöker polarisera. Det är som att vi ska välja men två olika alternativ som ger två helt olika framtider, svart eller vitt. Jag uppfattar det som en överdrift. Det är bara att det är tydlig vad olika alternativ står för, men det är många partier vi har att välja på och den kommande riksdagssammansättningen kan få en intressant mångfald. Att ett enda parti får full majoritet, känns mindre sannolikt i detta val och därför ser jag inte vitsen men att gå så hårt mot att beskriva ytterligheter. Jag är mer intresserad av de kompromisser som kommer att behöva ske.

Jag slås även av den mörka bilden av samhället som målas upp. Självklart är det politikernas roll att lösa problem, och därför vill de måla upp tydliga problem där de presenterar en lösningen. Men det känns viktigt att vi känner igen oss i beskrivningarna, så att de rör oss.

Nåväl, veckan är inte slut än och valdebatten har bara börjat. Jag fortsätter att samla information för att bilda mig en egen uppfattning. Men det kan bli lättare sagt en gjort. Min upplevelse är att jag behöver vara mer noggrann än någonsin med källkritik, rimlighetsbedömning och egen analys.

2 tankar på “Vecko-mätt på politik

    • Det är flera som är riktigt duktiga retoriker, andra riktigt bra politiker men det betyder ju inte att de alltid står för den politik man själv vill se. Jag tycker att det är sant att kunna se skillnaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.