Almedalen och politik

Har aldrig varit partipolitisk engagerad men är intresserad av politik och demokrati. Därför är Almedalsveckan väldigt intressant för mig. I ett tidigare jobb hade jag förmånen att få vara på plats i Visby. I år sitter jag som klistrad framför tv:n.

Trots att informationen flödar så är det inte lätt att ta till sig allt. Många ”experter” gör tolkningar men ju mer jag ser desto tydligare blir det att tolkningarna är mycket olika. Det känns viktigt att lyssna på många och bilda sig en egen uppfattning. Här finns en stor fördel med att sitta framför datorn, då det går att faktagranska en hel del av uttalande som görs.

Jag lyssnar på alla partiledartalen, utom ett. Ett parti får inga tittarsiffror från mig. I övrigt tycker jag att det är intressant att studera vad de lyfter fram och hur de gör det. De flesta är duktiga retoriker. Eftersom många lyfter fram positiva saker, som är svåra att vara emot, skulle jag enbart baserat på talen kunna tänka mig att rösta på flera partier. men vid djupare granskning så finns nog bara ett eller två partier som är riktigt nära.

Men det är långt kvar till valet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.