Ett kafferosteri

Att tänka på framtiden upptar en del av min tid. Jag funderar ganska ofta på vad jag vill göra och hur jag vill leva mitt liv. Oftast är mina tankar mycket realistiska. Men ibland är det roligt att drömma yvigt.

När jag var på Ven, tog jag i rejält i mina drömmar. Jag skulle kunna tänka mig att bo där, öppna ett kafferosteri och sälja gott kaffe till besökare och öbor samt även se till att sälja bönor och malt kaffe både via webbshop och andra butiker. Vad jag kunde se fanns inget Ven-kaffe. Många uppskattar gott kaffe så det finns en marknad men konkurrensen är hård. Jag är inte så säker på att kaffetrenden kommer att hålla i sig. Jag tror även att jag behöver en kollega för att lyckas, gärna någon med anknytning till områden med bra kaffeplantage. Någon sådan person känner jag dock inte, så tills vidare får jag fortsätta att drömma. Det är alldeles gratis.

4 tankar på “Ett kafferosteri

      • Väldigt sällan, anser jag. Man vet ju med drömmar, till skillnad mot visioner och mål, att de är svåruppnåeliga, alla är inte ens realistiska och det kräver dessutom ofta hårt arbete för att nå dem. Om en dröm inte har gått i uppfyllelse, så finns ju oftast chansen kvar. Eller så har något annan dröm förverkligats, som var viktigare. Extremt sällan ett dröm har lett till besvikelse och då har det oftast berott på att jag inte kämpat tillräckigt hårt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.