Den lilla bokhandels runt hörnet

Den lilla bokhandels runt hörnet av Jenny Colgan är en lättsam och bedårande liten roman för alla bokälskare. Det är feelgood, ganska förutsägbart och jag slukade boken på en dag. Det var en perfekt strandläsning.

En ung bibliotekarie förlorar jobbet och satsar allt på en dröm att få fortsätta jobba med böcker. Det visar sig att hon har mer entreprenöranda än man kunde ana och hon köper en buss för att skapa en bokhandel på hjul. Hon hantera alla tänkbara problem och får god hjälp av många vänliga människor. Och så en gnutta kärlek, förstås.

Det här är en bok för avkoppling och underhållning. Jag har tidigare läst Jenny Colgans serie om det lilla bageriet och denna bok fortsätter i samma still och samma anda. Glad läsning för lata dagar

Det lilla bageriet på strandpromenaden
Sommar i det lilla bageriet det lilla bageriet på strandpromenaden
Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden

 

Annons

6 tankar på “Den lilla bokhandels runt hörnet

 1. Det låter ju som exakt samma upplägg som de andra fast nu med ny karaktär o ny bransch. Jag tyckte den senaste med julen i strandbageriet var nästintill trist.

  • Japp. Annan miljö också. Det gör det lättläst och avkopplande. Man behöver inte tänka så mycket. Har svårt att se att det kan bli en hel serie av detta. Å andra sidan, vill man ju veta hur det ska gå för vissa karaktärer.
   Jag tror att hennes senaste bok har exakt samma upplägg, men nya karaktärer och handlar om matlagning…

   • Jag tror jag blev klar med dem nu men som du säger, ibland vill man ha ngt mer lättsmält. Jag brukar behöva det efter en period av deckare o ond bråd död

   • För mig var det skönt med lättsamt efter Bergmans biografi samt boken om kvinnan som levde med en kriminell man. Nu läser jag en bok som utspelar sig i ett fängelse i Zimbabwe. Blandningen betyder mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.