Låt blommorna vara ifred

Har varit några dagar hos mina föräldrar och då även passat på att sköta några gravar. Jag tar hand om fyra olika gravar där jag vill att det ska se fint ut. Eftersom jag inte bor nära, så måste jag ha lättskötta planeteringar som till stor del sköter sig själva. Det går ganska bra. I år har det dock varit svårt då tiden för vårblommor varit alldeles för kort. Det är svårt att veta hur jag ska plantera.

Sedan senaste besöket, så kan jag konstatera att olika sorter plantor har växt på olika fort i den överraskande värmen. Några är redan jättestor medan andra växter på i maklig takt. Några växter har lyckats övervintra från förra året. Jag fick plantera om och byta plats på några växter. Det blir nog bra till slut och jag ska göra några ytterligare justeringar till helgen.

På en grav saknades en blomma. Det var ett hål kvar så det syntes tydligt att någon grävt upp den. Det är således knappast något djur som orsakat den skadan. Det gör mig så otroligt irriterad. Det var ingen dyr växt men jag hade planterat den eftersom min farmor gillade den blomman. Varför tar man en planta från en grav? Min uppmaning är klar: Låt blommorna få vara ifred.

 

Annons

8 tankar på “Låt blommorna vara ifred

  1. Det finns mycket respektlöshet i vårt samhälle men bottennappet är verkligen när blommor stjäls från kyrkogården. Tyvärr är det vanligt förekommande vilket är tråkigt minst sagt 😦

  2. Fy 17 så elakt att sno en blomma på en grav! Jag har en dubbelgrav i Motala med hel årsskötsel. Dessutom har jag en vän tittar till graven då och då. Men en tripp ner i sommar har jag tänkt. Griftegårdsförvaltningen sköter graven så fint, så fint. Tjuvar har jag varit förskonad av.

    • Jag gillar att ta hand om gravarna, det är den enda form av trädgårdsskötsel jag har (förutom balkonglådan). Men jag vill ju inte behöva vakta blommorna. Hoppas att det var en engångsföreteelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.