Jag är en skrivande människa

Idag har jag fått ett brev och ett mejl som betyder något för mig.

Brevet var från en folkhögskola som meddelar att jag är välkommen på en kort sommarkurs i att skriva. Det ser jag fram emot. Jag vill gärna få ny inspiration, träffa andra som skriver och få ny fart i utvecklingen. Jag var inte säker på om jag skulle få plats, så för mig blev detta ett glatt besked.

Mejlet var inte lika glatt eftersom det var ett refuseringsbrev på en novellsamling som jag skickat in till ett förlag. Det var förvisso väntat. Eller rättare sagt så förväntar jag mig inte att få ja vid första förlag. Jag har skickat in till fler förlag och jag är beredd på omskrivningar. Trist är det förstås men jag ser det som en del av min lärprocess.

Det viktigaste, för mig, är dock att jag ser mig som en skrivande människa. Skrivandet är inte enbart en dröm utan något jag verkligen gör, trots att det kan vara svårt och att konkurrensen är hård. Jag vågar skicka till förlag och jag kan hantera både mot- och medgång. Det stärker mig. Nu vill jag mer. Jag vill skriva mer innan kursen sätter fart och jag vill ha gott om tid att skriva efter kursen. Jag vill verkligen utveckla mitt eget skrivande så att det någon gång mer ett positivt brev från ett förlag.

6 tankar på “Jag är en skrivande människa

  1. Kul med kursen, fast refusering klarar en sig utan. (Har också drabbats.) Men kanske blir det riktiga storverk efter sommaren? Var ska du kursa?

    • Jag jobbar på med storverken :-). Jag ska testa Katrineberg folkhögskola, utanför Falkenberg, någonstans. Vet inget om stället så det ska bli spännande.

      • Spännande! Själv har jag gått på Biskops-Arnö. Men det var ingen skrivarkurs och dessutom var det 100 år sen, ungefär. 😛

      • Där vill jag gå, någon gång. Men jag har varit alldeles för sen hittills. Man måste vara snabb om man vill ha en plats. Hoppas på att det ska ha helg-kurser i höst.

  2. Ömsom vin, ömsom vatten med andra ord. Grattis till platsen på skrivkursen som säkert kommer att bli utvecklande. Lite tråkigt med refuseringen men det är nog vanligare det än att få ja direkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.