Hög tid att agera hållbart

Enligt min mening behöver vi alla ta ansvar för klimatet och jordens resurser. Jag menar inte att vi ska vara dumsnåla men jag anser att vi inte ska slösa i onödan.

En gång i tiden jobbade jag på ett företag där jag hade personal i både Sverige och Finland. Vi kämpande hårt med att få in gemensamma rutiner. Vi hade massor av telefonmöten som efter en tid ersattes med videomöten. Visst träffades vi även fysiskt men vi la stor möda på att minimera antal resor. Det handlar både om att spara klimat, tid och pengar. Det var svårt att få med alla på förändringarna men vi var riktigt duktiga på det. Av det skälet blir jag så otroligt irriterad när jag fortfarande ser personer för företaget som flyger alldeles för ofta, personer som inte tar till sig teknikens möjligheter.

Så snart jag ser detta slöseri med resurser, oavsett företag, försöker jag att undvika det företaget. Det är viktigt att markera att jag inte accepterar slöseriet. De missar mig som kund. Tyvärr är det inte lika lätt när det gäller myndigheter. Där behöver jag tydligen ta till andra knep. Vilket i sig oroar mig eftersom jag gärna ser att myndigheter tar rollen som förebilder. Jag tycker inte att det är okej att slösa med skattepengar på resor, hotellnätter och traktamenten och restid när det finns alternativ. Alla måste vara öppna för utveckling och ett hållbart agerande, även om det inte går att tjäna pengar på det. Det handlar bland annat om ett gott ledarskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.