Att inte hitta rätt

På några av de bibliotek som jag besöker, har det införts ett nytt sätt att placera böckerna i bokhyllorna. Romaner står efter genre och det är en ganska lång lista.

En fördel är att om man hittat en bok som man gillar, kan man hitta liknade böcker på samma hylla. En nackdel är att det är jättesvårt att veta genre. Vad är skillnaden mellan relation, vänskap, familj, kärlek och hur ska jag veta vad bibliotekarien anser vara dominerande i boken. Oftast har jag ju inte läst boken och vet inte vad jag ska förvänta mig. Jag går ofta till helt fel hylla och det slutar alltid med att jag behöver gå till datorn och söka mig fram eller fråga om hjälp.

Jag har bestämt mig för att samla på mina erfarenheter, ge det en chans, innan jag skriver till biblioteket. Jag har dock märkt att varje besök tar betydligt längre tid numera och att jag inte alltid kommer hem med det som jag tänkt mig. Just nu är min idé att skriva till chefen för biblioteket och föreslå en utvärdering där vi som besökare får säga vad vi tycker och komma med förslag till förbättringar.

Annonser

2 thoughts on “Att inte hitta rätt

  1. Nej det här verkar konstigt! Precis som du skriver, hur ska en veta genre på böcker en KANSKE vill låna och läsa i förväg? Vissa böcker kan dessutom tillhöra två eller flera genrer, hur gör de då?

    Utvärdering av systemet låter som ett konstruktivt förslag från dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.