Valborg

Eftersom jag är helt inne i en studie- och skriv-bubbla, så har jag ingen riktig koll på dagarna. Jag försöker ge mig själv en ledig dag i veckan, och i övrigt vara flexibel under dagen för att få lediga timmar. Igår för det plugg fram till kl 12.30 och sedan tre timmar på biblioteket för att skriva.

På vägen hem, passerade jag via ett Coop-varuhus. Det var kaos på parkeringen, många bilar som körde hur som helst och bråkade om parkeringsplatser. Så brukar det inte vara en vardagseftermiddag. Det var då jag dels kom på att det var Valborg, dels att det ligger ett systembolag i fastigheten. Tydligen är helg-drickat viktigare än hyfs i trafiken.

För mig blev det en lugn hemmakväll. Läslust och huvudvärk höll mig kvar i soffan. Jag har blivit beroende av Svt:s ”Vem bor här”, där sitter och gapar över folks hems och gissar vem som bor var. Igår hade jag alla rätt men jag förstår fortarande inte hur deltagarna kunna fixa så unika hem.

Det här duger som Valborg för mig.

8 tankar på “Valborg

  1. Det programmet såg vi också men tyvärr blev det inte alla rätt. Jag begriper inte heller hur vissa kan ha sådana hem för det måste kräva rejäla inkomster.

  2. Jag har också fastnat för det programmet. Kan bli riktigt avundsjuk av vissa hem, dom har allt jag önskar mig.

  3. Trots att jag bor i Uppsala, i CENTRALA Uppsala, dessutom, blev det en lugn Valborg även för mig. Min sambo och jag åt sillmiddag när hon hade slutat jobb. Resten av dagen ägnade jag mig mest åt läsning och lite småfix hemma. Så skönt att inte känna tvånget att en måste ut och ”röja”.

    • Jag påminde mina skolkamrater igår, att vi är urusla om som Uppsala-studenter. Vi, som studerar på distans, hade gruppmöte och inte en tanke på fest. Just den delen av studentlivet missar vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.