Mordet på Orientexpressen

Trots att jag sedan länge varit läskunnig och därtill en person som uppskattar böcker, så jag inte läst något av Agatha Christie. Det borde tillhöra min bildning, därav har jag att upp en av hennes böcker på min lista över böcker att läsa i projektet 50 innan 50.

Mordet på Orientexpressen blev en härligt läsupplevelse. Ett mord sker på ett tåg och Poirot, som reser med tåget, får i uppdrag att utreda mordet. Berättelsen är enkelt berättad elegant och kryllar av olika ledtrådar. Miljö beskrivs på ett mysigt sätt och det är verkligen en udda skara av färgstarka karaktärer. Jag älskade det raka i språket såsom ”Del 1 Fakta”, ”Andra delen Bevisen” och ”Tredje delen Hercule Poirot lutar sig tillbaka och tänker”. Det är inga onödiga krusiduller i bokens struktur. Ändå är allt skrivet med finess.

Jag njöt av läsningen och kommer säkerligen att läsa fler böcker av Christie.

13 tankar på “Mordet på Orientexpressen

  1. När jag var i tjugoårsåldern så plöjde jag igenom alla hennes böcker som jag tyckte mycket om! Klassiker som står sig i längden vågar jag påstå.

  2. Inte har jag heller läst… Men kan om och om igen se på filmerna med Hercule Poirot och Mrs Marple. Njuter av språket, miljöerna och kläderna. Borde kanske ta mig i kragen och njuta av någon läsupplevelse också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.