Hur livet kunnat te sig

Under andra året på gymnasiet var jag under en tid tillsammans med en kille som var, och är, några år äldre än jag. Jag ser det som mitt första lite längre och seriösa förhållande som var bra på många sätt. Killen var, och är fortfarande, trevlig. I fredags fyllde han 50 år vilket fick mig att tänka till och inse hur fort tiden gått.

Då, var vi så unga. Jag tror knappt att vi kunde se oss själva som medelålders. Jag vet inte riktigt varför relationen tog slut. Jag tror att det var mest praktiskt såsom att jag ansökt till en skola som låg 30 mil hemifrån och han till en skola som låg 100 min hemifrån. Jag tror inte att vi hade synkat våra beslut och framtidsplaner, vilket idag tycks som en logisk förklaring till att vi bröt upp. Under åren som gått har vi setts vid enstaka tillfällen, skickat julkort och har kontakt via facebook.

Hur hade mitt liv varit om vi pratat om framtiden och fortsatt tillsammans? Det är inget jag grubblar över men det är en rolig tankelek, att försöka se och förstå hur olika beslut tar oss fram i livet. Mannen är relativt stillsam av sig, lever ett liv med några hobbys som han ängar sig mycket åt. Hade vi kunna att gemensamma intressen? Hade vi kunnat tillföra något i varandras liv eller hade vi hämmat varandra? Eller hade vi enbart sett praktiskt på livets alla frågor, som vi såg på våra skolval? Som sagt, jag vet inte och har ingen ambition att utforska ytterligare, utöver denna tankelek. Däremot är jag väldigt glad att det gått så bra för oss båda i livet.

En tanke slår mig dock, jag kanske borde skriva till honom istället för här i bloggen. En tanke…

2 tankar på “Hur livet kunnat te sig

  1. Ja, men varför inte? Hur livet hade blivit vet man aldrig men pratar man med varandra ändras ibland vissa beslut. Samtidigt så är utbildningen viktig så tror att man ska gå sin egen väg där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.