Miniretreat

Det kändes tveksamt om det var rätt beslut att lämna solskenet och vara inomhus idag. För mig kändes dock som rätt beslut. På agendan stod miniretreat och det är något som betyder mycket för mig.

Det är så enkelt: gemenskap under tystnad där man lämnar vardag och bekymmer för några timmar och få chans att vara med sig själv. Efter gårdagens förlust av plånbok, har jag haft svårt att släppa tankarna på hur det kan ha gått till. Det var anledning till att jag ville ge mig tid att försöka bearbeta och komma vidare.

Att ha tid för reflektion ger mycket. För mig har det även visat sig att målandet ger mycket. Jag satt med färger i eftermiddags och tyckte mig komma till kloka insikter. Jag fick även uppslag till några nya texter som jag ska skriva.

Det blev välbehövliga timmar i lugn och ro och det kändes bättre när jag lämnade än när jag kom. Hoppas på solsken även in morgon, så att jag kan ta igen vad jag missade.

2 tankar på “Miniretreat

  1. Jag blev bestulen på en läsplatta på tåget hem från Stockholm en gång. Satt i en kupé med fem andra. Jag upptäckte inte det förrän jag var hemma och funderade otroligt mycket på hur det kunnat gå till. Enda gången jag lämnade kupén var ett toalettbesök på kanske fem minuter och att då veta att någon passat på att smyga ner i min väska kändes förfärligt. Det enda man lär sig är att aldrig lämna någonting utan uppsikt.

    • Jag är ju lite av en kontrollperson, så det stör mig mycket. Även väninnan som var med, är mycket uppmärksam. Men jag vet att jag blev uppehållen och knuffad vid ett tillfälle då jag hade lunchbrickan i händerna. Undrar om det var då något hände. Känner mig maktlös då jag inte kunde gjort mer än jag gjorde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.