Plånkan borta

Jag som hade en så fin dag, men så blev det strul ändå.

Solen skiner, det är sommarvarmt och alldeles underbart att vara ute. Jag mötte min väninna på Djurgårdsbron och så gick vi till Rosendals trädgårdskafe för lunch. Allt var helt perfekt. Efter maten tog vi en promenad på Djurgården. Det kan inte bli bättre än solig fredag.

Väl inne i stan igen, skulle jag köpa en flaska vatten. Då upptäcker jag att plånboken inte ligger på sin plats i handväskan. Sådant få min puls att skena. Jag fick be om ursäkt och försökte nå caféet men ingen svarade. Började där efter att spärra de viktigaste korten medan jag tog bussen tillbaka till Djurgården. Jag letade runt efter plånboken och frågade på flera ställen om någon hittat den men tyvärr hade jag ingen framgång.

Väl hemma har jag spärrat allt som jag minns finns i plånboken och gjort polisanmälan. Nu kan jag inte göra mer. Det som återstår är att komma på hur jag ska klara mig utan körkort, kontokort, betalkort, kontanter mm till dess att allt är återställt igen. Det är ju helg och jag gissar att det dröjer till nästa veckan innan får tillgång till pengar igen. En annorlunda känsla.

Annons

15 tankar på “Plånkan borta

  • Jag har spärrat körkort både hos transportstyrelsen och polisen. Däremot har jag inte swish. Hittade lite kontakter här hemma så jag bör klara mig under helgen hoppas jag. Hoppas fortfarande att något ärlig person hittar plånboken och hör av sig.

 1. Usch sån mardröm. Jag hade inbrott i min bil en gång och min väska stals med allt i. Konstigt nog hittade någon min väska slängd så den fick jag tillbaka men allt värdefullt i vår såklart borta.

  • Verkligen tråkigt. Jag tycker inte om att andra tar våra saker. I plånboken fanns bara mindre summa kontanter och inget är rört på mina konton.

 2. Men vilken otur att en så fin dag skulle sluta på det sättet. Rena mardrömmen att bli av med sin plånbok för man är ju så beroende av körkort och sina betalkort. Tur att du agerade snabbt och spärrade allt. Vi har alltid våra kort spärrade mot internet-och utlandsköp vilket känns tryggt om man skulle bli av med dem. Hoppas att någon hittat din plånbok och lämnar den till polisen.

  • För mig är det mest id-kort jag oroas för. Vet inte vad det kan ställa till med. Men jag tänker att polisen kanske redan har plånboken, men att det tar tid innan de kontaktar mig. Jag känner inte riktigt till deras rutiner med hittegods.

 3. Jobbigt! Minns när jag för länge sen på en marknad i Spanien lutade mig framåt vid ett stånd med axelremsväskan riktad bakåt. Hela plånboken borta. Så pinsamt uridiotiskt av mig att jag försökte sparka mig själv i ändan, men nådde inte, så inte ens det klarade jag. Grrr! 😠

  Som tur var hjälpte resebyrån till, bl a att tolka hos polisen o ringa nödvändiga samtal. Vet ej hur jag klarat mig hem om jag varit ensam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.