Besvikelser

Igår sken solen. Det var helt underbart att sitta på balkongen, med kaffekopp och skolbok. Jag började installera mig på balkongen och tänkte att där ska jag sitta resten av våren, kanske hela sommaren. Därför blev jag så himla förvånad över dagens gråväder. Idag är det inte alls lika inbjudande med kaffe på balkongen. En av dagens besvikelser.

En annan besvikelse upplevde jag igår i samband med mitt ena grupparbete. Vi skulle ha ett webbmöte igår. När jag var redo, insåg jag att jag sett fel på klockan och var en timme sen. Självklart hörde jag av mig direkt, bad om ursäkt och frågade både hur mötet gått och varför de inte kontaktat mig. Det visade sig att ingen av de andra brytt sig om att ha möte. Jag blev lite paff. Ingen ursäkt, ingen förklaring. De enda de ville var att skjuta upp arbetet några veckor, vilket jag motsatte mig. För mig är det inte rimligt att skjuta upp allt till sista sekund. Vi behöver ta ansvar för gruppens arbete tillsammans. Nu känns det ensamt.

Nästa besvikelse kom i samband med ett annat grupparbete. Vi skriver på en rapport där vi tagit ansvar för olika delar. Ett textavsnitt var mycket märkligt (i sammanhanget) så jag började kolla på den. Upptäckte direkt att allt som personen ”skrivit” var kopierat från en webbsida. Det kallar jag för plagiat och eftersom texten kommer upp som resultat nr 2 när man googlar, så var det inte jättesvårt att upptäcka. Jag blir faktiskt ledsen att upptäcka sådant. Jag vill ju kunna lita på mina kompisar.

Besvikelser tillhör livet och jag kan lära mig att hantera dem. Men just nu känns sinnet lika grått som vädret. Men det lär väl klarna upp och snart är nog solen här igen.

6 tankar på “Besvikelser

  1. Förstår mer än väl din besvikelse. Vädret kan vi inte påverka och här skiner solen för fullt. Bara att tacka och ta emot. Men när det gäller grupparbetena hade jag nog blivit väldigt irriterad. Dels passar det mig inte att vara ute i sista minuten, dels skulle det kännas väldigt obehagligt om en del av arbetet var ett direkt plagiat. Även om inte du skrivit den delen så vill man veta att kursarna har ett seriöst förhållningssätt till arbetsuppgifterna. Hoppas besvikelsen lägger sig så att ni kan ta nya tag.

    • Jodå, det är bara jobba på. Jag brukar bry mig mer om relationer och än prestation men i det här läget är jag inte längre beredd att offra mitt betyg för god stämning i gruppen. Det här är personer jag inte kommer att fortsätta att arbeta med.

      • Jag hade inte heller offrat mitt betyg för god stämning i gruppen. På tok för viktigt för att en tillfällig konstellation ska påverka i negativ riktning.

  2. Många besvikelser och jag förstår dig. Det är inte OK att jämt skjuta upp allt till sista stund. Det är inte heller OK att plagiera. Så tråkigt för dig! Hoppas det löser sig till det bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.