Knytblus

I tidiga tonåren beslutade jag mig för en grundläggande livsprincip – att aldrig bära knytblus. Det var ett viktigt livslöfte och jag har hållit mitt löfte sedan dess. Det handlar uppskattningsvis om 35 år.

I torsdagskväll upphävdes beslutet, med omedelbar verkan, av uppenbara skäl. Jag anser att det är viktigt att både ha förmåga att inse och kunna genomföra förändringar, kunna slopa gamla principer och driva på utvecklingen framåt. Det förväntar jag mig av andra och förstås även mig själv. Det är så himla lätt att se fel och brister hos andra, att se vad andra borde förändra. Jag tänker att lite eftertänksamhet och självinsikt också är på sin plats.

Glädjade nog har knytblusen förändrats under de här 35 åren. Numera finns många modeller med rosetter i varierande storklek. Den blus som numera ägare har en blygsam knytning, jag tar ett steg i taget. Steg för steg leder också till utveckling.

4 tankar på “Knytblus

  1. Jag har flera knytblusar men det är diskreta varianter så man kan välja att knyta eller låta banden hänga. I bland kan det vara bra att inte vara för principfast även om man kan visa sina sympatier på många sätt.

    • Även principer behöver omvärderas då och då. Vissa kan man hålla fast vid, andra bör slopas. Det gäller att ha öppenheten att förstå skillnaden.

  2. Jag har också varit emot knytblusar, då jag inte gillar vad de i min värld står för, och använde inte en idag, men jag står verkligen bakom anledningen att bära en just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.