Ljus framtid

Bortsett från akademi-haveriet känns livet lättare och gladare. Kanske är det våren, ett stärkt självförtroende, en kombination eller något helt annat. Oavsett så känner jag mig glad och fri.

I veckan var jag på en anställningsintervju för ett jobb som flyger högt över mina drömmar. Jag kommer antagligen inte att få jobbet, men intervjun lärde mig massor. Jag var supernervös men lyckades ändå genomföra en ett bra samtal där jag våga visa vem jag är, och låta mina fina egenskaper blomstra. När jag väl insåg hur långt jag kom i processen, insåg jag också mitt eget värde och vilka jobb jag kan söka. Det här har stärkt mitt självförtroende enormt. Det var värt all nervositet och jag känner mig stärkt.

Jag trivs med studierna och är glad att jag inte tackat ja till jobberbjudanden utan håller fast vid målet att få en examen. Jag hade inte fixat kombinera plugg och jobb den här våren. Men förr eller senare behöver jag ett jobb så jag spanar lite för att inte missa några chanser. Den här veckans lärdomar, har gett mig inspiration till att spana in fler typer av jobb och våga mer. Jag blir allt mer hungrig och sugen på att jobba men å andra sidan ser jag fram emot ett sommarlov.

Självklart vet jag inget om framtiden men idag känner jag en stark framtidstro och mig magkänsla säger att framtiden kommer att bli riktigt bra.

4 tankar på “Ljus framtid

  1. Att komma så långt som till en intervju är stort och dessutom synnerligen lärorikt. Intervjuer i dag är inte så enkla som förr så det är bra att ha några med sig i bagaget. Att både jobba och plugga på heltid gör oftast att någon del får ta stryk och då hade jag absolut prioriterat pluggandet. Var sak har sin tid helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.