Nära en groda

Hoppsan, hejsan så det kan gå när man inte tänker sig för.

I förmiddags satt jag hemma hos en studiekompis och pluggade. Vi kämpade och slet med några olika uppgifter och jämförde resultat. Samtidigt pratade vi en hel del bland annat som skolan men även lite annat. När vi var klara, var min plan att ta mig hem för att ta del av presskonferensen där polisen skulle berätta om sin utredning och Kevin-fallet. Det berättade jag för min kompis.

När Kevin dog i slutet av 90-talet, var det en nyhet men jag följde inte fallet jättenoga. Däremot blev jag illa berörd av Svt:s dokumentär som sänder 2017 och sedan dess har jag läst på lite mer. Känns som en förfärlig tragedi.

Så snart jag öppnat munnen kom jag på att min studiekompis är polis. Hon har, så klart, sett dokumentären på ett annat sätt och hade viss kritik. Jag är helt övertygad om att det är befogad kritik. Jag var bara inte förberedd, mentalt, på hennes synsätt. Vi insåg båda att det inte var läge att gå i djupare diskussion då båda insåg att vi vet alldeles för lite om fallet.

Det vi båda är överens om, är att vi ser ett behov av att kunna leta fel utan att leta syndabockar, att vi kan lära för framtiden om vi skulle ha en kultur där det går att erkänna misstag utan att bli anklagad och dömd. Den diskussionen ser jag fram emot att fortsätta.

2 tankar på “Nära en groda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.