Mental trötthet

Den mentala tröttheten börjar bli märkbar. För min del är den här veckan ”prov-intensiv”. Att bli testad är en del av studier. Numera sker examination ofta löpande under kursen och det kan vara i olika former: grupparbeten, seminarier, obligatoriska övningar, obligatoriska uppgifter, duggor, skrivningar, tenta. Den här veckan har jag skrivit två webbskrivningar, en dugga, en obligatorisk övningsuppgift och en dugga. Och ändå har jag en stor webbskrivning kvar att göra. Helst borde jag även hinna göra ytterligare en obligatorisk övning men den får nog vänta till nästa vecka. Jag behöver en andningspaus.

Vissa av dessa uppgifter/övningar/skrivningar går ganska fort att göra. Trots det, så behöver man ju plugga inför dem och det blir alltid en liten anspänning. Jag märker att jag inte sover lika gott eftersom det är svårt att lämna tanken på att prestera, när jag ska sova.

Nu ska jag ladda om, igen, och samla kraft för att fortsätta plugga. Lite solsken och kaffe kan göra gott.

Annons

6 tankar på “Mental trötthet

    • Ibland lyckade skola lägga många deadlines väldigt nära varandra. Men jag har sett till att ta bort allt annat från kalendern, så att jag ska ha gott om tid.

  1. Ser i kommentarerna att du tar bort allt annat från kalendern. Bra att du sopar rent och att du har påsken att se fram emot. Det känns aldrig bra att känna den där mentala tröttheten.
    Är du klar i vår eller pågår skolan flera år?

    • Det här är andra året av tre. Det här är den termin som tar mest tid,. Men viss frustration har uppstått under hela perioden. Grupparbeten tar tid, där de sker på distans och utan bra förutsättningar och det kan ställa till det. En annan utmaning är att bli behandlad som att man vore en mindre vetande tonåring. Jag ser mig som en kund som valt en utbildning medan vissa lärare ser mig som en elev som ska göra som de säger. Samtidigt är det väldigt roligt och det är en fin tid. Även om jag blir väldigt trött ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.