Högmod går före fall

Idag skrev jag ännu en skrivning. Den var kort i det avseendet att jag hade max 30 minuter till mitt förfogande, men den täcker ett brett område. Den här gången var jag inte alls nervös. Jag har pluggat jättemycket och behärskar ämnet väl. Trodde jag. Nu tror jag att det kallas högmod.

Skrivningen var supersvår. Jag var inte ens i närheten av att hinna med alla frågorna på utsatt tid. Jag fattade inte ens vad de frågade om, rent språkligt. Det flesta av frågorna var specifika för just de ord som stod i boken. Jag som läst väldigt många böcker i ämnet blev helt förvirrad. Man var helt enkelt tvungen att bläddra fram de exakta formuleringarna i boken. Flera frågor var tvetydliga. En fråga kunde jag inte svar på då tekniken strulade. På något sätt skulle man flytta boxar med ord som skulle matcha olika beskrivningar, men boxarna ville inte flytta på sig och hamnade lite här och var, ibland på varandra.

Just nu är jag glad att jag har en trygghet i mig själv, jag vet att jag kan ämnet, oavsett vad detta märkliga test visar. Nu när jag skrivit av mig min frustration, ska jag ta mig en bulle till kaffe innan jag kastar mig över nästa ämne. Högmod går före fall, bulle går före resning.

6 tankar på “Högmod går före fall

  1. Vilken märklig skrivning! Verkade nästan som om man var ute efter att testa olika förmågor. Väldigt kort tid och så irriterande om man känner att man inte riktigt förstår vad som efterfrågas. Det kan innebära att frågan var otydligt formulerad även om det inte behöver göra det… Hoppas det gick vägen ändå!

    • Det var märkligt men denna gång tar jag inte illa vid mig. Jag får svar nästa vecka. Jag måste lära mig att universitetsvärlden inte är som den vanliga världen.

  2. Det verkar ha varit en konstig skrivning.Med all säkerhet kände andra som du.
    Och vad gäller universitetsvärlden, där jag jobbar… Jag trampar ofta på ömma tår… 😮

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.