Tågresa

När jag vaknade strax före fem i morse såg jag fram emot en drygt sex timmar lång tågresa. För att ta tåget så tidigt fick jag starta hemifrån väldigt tidigt då pendeltåget inte går så ofta och jag vill ha lite marginal. Den marginalen åt jag upp direkt. Jag kom knappt från ytterdörren till pendeltåget på pga av halka. Det var isgata då trottoar-underhållaren (eller vad hen kallar sig) inte kommit igång än. Jag kom fram hel till stationen men jag missade ett pendeltåg. Turligt nog gick nästa pendeltåg i tid så att jag hann med mitt fjärrtåg som planerat.

Under resan hann det bli en del förseningar så tågresan tog drygt sju timmar. Det positiva är att jag hann plugga på tåget. Jag hade gott om tid att både läsa och tänka. Däremot är det segt att sitta still så länge. En lite tur till restaurangvagnen räcker inte som motion. Jag önskar mig lite skönare fåtöljer för längre tågresor. Av snålhet hade jag bokat andra klass. Visserligen tyst kupé men kanske att det hade varit skönare i första klass.

Åh, så skönt det var att kliva av tåget och checka in på hotellet. Jag har bekantat mig med min destination under eftermiddagen och nu har jag några fina dagar att se fram emot.

1 tanke på “Tågresa

  1. Pingback: Vådan med att åka tåg | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.