Semmelwrap

I onsdags var jag inne i stan för att luncha med en väninna. Jag uppskattar våra luncher där vi hinner prata en hel del över en god lunch. Tyvärr träffas vi alldeles för sällan, så jag får ta vara på dessa stunder.

Fick frågan om jag ätit någon semla i år, och det har jag. Väninnan pratade så gott om semmelwrap som jag aldrig testat. Och säsongen är snart slut. Efter lunchen kryssade jag genom stan och kollade olika bokreor. Bokhandeln på Drottninggatan, NK och  Hedengrens vid Stureplan. Jag köpte inget men insåg att jag var på väg mot Östermalm. Då tiden för eftermiddagskaffe närmade sig, styrde sig stegen självmant mot Tösses bageri. Tösses är omtyckt av många. Av den anledning har jag aldrig fikat där eftersom det alltid är fullsatt. Men denna snögrå onsdagseftermiddag fanns det plats för mig.

Självklart var det omöjligt att motstå en semmelwrap. Tösses var först med denna typ av semla, redan 2015 och nu var det min tur att testa. Och det var gott! Mycket smak av både mandelmassa och grädde, en jämn fördelning av smaker och lätt att äta. Däremot var brödet tunt vilket gjorde att kardemummasmaken inte blev så markant. Jag älskar kardemumma och hade gärna fått mer av den smaken. Nu är jag dock inte så himla kräsen. Det här var jättegott!

Tänker att det kan vara en belöning för att jag håller ut med pluggande, även när det känns tungt. Och stegräknaren visade på ovanligt många steg den dagen, så jag har nog nästa gjort mig förtjänt av denna mumsbit. Att falla för frestelser är nog också en del av livet.

2 tankar på “Semmelwrap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.