Kamratbedömning

En vanlig del av studier och examination är att göra kamratreflektioner eller kamratbedömningar. Det innebär att jag får läsa en annan students arbete, kommentera och ge återkoppling. Det innebär att det inte enbart är lärare som läser vissa inlämningsuppgifter och jag får återkoppling från andra.

Att ge återkoppling är viktigt för mig och av den anledning lägger jag lite mer tid än nödvändigt på dessa uppgifter. Jag försöker lyfta fram styrkor men även saker som kan behöva förbättras. Jag vill, om möjligt, försöka bidra till att lyfta personen och fortsatt utvecklingen. Återkoppling ska vara konkret och möjlig att lära av.

Trots höga ambitioner, är det inte lätt att hamna rätt. Jag vet ingenting om personen som skrivit. Jag vet inte ens som det är en person som går samma utbildning som jag eller en person som läser sin första universitetskurs. Det har avgörande betydelse av vad som kan vara rimligt att förvänta sig av akademiskt skrivande. Det är en balansgång i skrivandet.

Som belöning är det kul att läsa den återkoppling som jag själv får. Det är inte allt som jag håller med om, men det är alltid intressant att får höra hur en annan person upplever den text jag skrivit.

2 tankar på “Kamratbedömning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.