Överdrivenhet

Efter en tuff måndag, tänkte jag mig en stunds läsning innan sängdags. Men så kunde jag inte låta bli att kolla på ett övning på webben som är obligatorisk/ger poäng att göra. Tänkte passa på medan jag var igång. Men, samtidigt var jag ju trött. Det hela slutade med att jag satt väldigt många timmar, långt in på natten, innan jag löst alla uppgifter. Allt slit för 0,5 poäng!

Det som driver är ju att kunna blocka av och göra sig förtjänt av så många poäng som möjligt. Samtidigt – så mycket arbete för så få poäng står ju inte i proportion till varnadra. I alla fall inte om man värderar tid. Å andra sidan, har jag ju ingen inkomst då värde för min tid kan åtminstone inte räknas i pengar.

Till det positiva hör att jag åtminste lärde mig några saker och dessutom har insikt i vad jag måste läsa på mer om. Det har ju ett verkligt värde.

2 tankar på “Överdrivenhet

    • Inser att jag inte är så tydlig i texten som jag själv kan önska. Det är inte högskolepoäng, utan ett annat system där man kan få max 100 ”poäng” under kursen (som är 15 hp). Om jag ska jobba så här mycket för alla ”poäng” kommer jag att jobba ihjäl mig.
      Det är därför som jag ser fördelen i att faktiskt kunna räkna om. När man jobbar kan man ofta värdera – är det här verkligen värt en hel dag med lön? – och få olika svar. Förutsatt att man kan välja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.